fbq('track', 'ViewContent');

Nyttige værktøjer i parforholdet

Mikael HoffmannOplever du frustrationer over, at din partner har en mærkelig eller besværlig adfærd?

Bare rolig! Der er hjælp at hente.

Nedenfor har jeg lavet en beskrivelse af fem mest almindelige udfordringer i parforholdet – og de tilhørende værktøjer til at få løst problemerne.


1) Hvad gør du, hvis du ønsker at dæmpe konflikten med din partner?

Hvad hvis din partner ikke er til at stoppe, og du har gjort alt, hvad du kunne komme i tanke om og kender – for at stoppe “det frembrusende godstog”, der smadrer alt omkring sig.

Du skal bruge det værktøj, jeg kalder “Surfing”. Det betyder at lytte efter nøgleord, gentage disse i en fornuftig ikke-kritiserende sammenhæng, og slutte sætningen af med et spørgsmål. Det vil få din partner til at føle sig set, hørt og forstået – og dæmpe konflikten.

Eller hvad hvis det er dig, der er RASENDE? Hvad gør du for ikke at smadre jeres parforhold?

Her skal du bruge værktøjet “Brønden”. Det er nogle ganske bestemte ting du skal gøre og sige, for at din partner kan lytte og give dig det, du har allermest brug for – for at falde ned og blive rolig igen.

Men begge dele kan være rigtigt svære, når bølgerne går højt. Hvis det havde været let, havde I jo gjort det forlængst….

I videoen herunder har jeg endvidere beskrevet alle fem lag af kommunikation.


7:47 minutter


2) Kunne du tænke dig at vide noget (om din partner), som du måske ikke anede noget om, og at denne viden vil gøre jeres samvær og parforhold lettere og sjovere?

Mangel på forståelse for hinanden er en af de største konfliktområder i parforholdet – og i øvrigt alle mulige andre steder….

Min erfaring gennem mere end 24 år som selvstændig psykoterapeut og par-coach, samt flere end 10.000 klienttimer, har vist mig, at der er nogle helt bestemte ting, som kommer bag på de fleste. Noget, de ikke anede det mindste om, – og den nye forståelse giver et betydeligt bedre og kærligere parforhold.

Det er meget forskelligt for mænd og kvinder, og du kan læse om dem her: www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/to-velbevarede-hemmeligheder

.
7:22 minutter
.


3) Vil du ønske, at du kunne få mere af dét, du gerne vil have, – og at andre mennesker (din partner…) lettere vil give dig det?

Hvem vil ikke gerne have sine ønsker opfyldt. Men HVORDAN gør man egentlig?

Det foregår i tre trin, hvor du først definerer for dig selv, hvad du vil have. Dernæst taler du ud fra dig selv, og til sidst slutter du af med et spørgsmål.

Læs mere om teknikken på www.parforhold-parterapi.dk/_parforhold/tre-trins-raketten


5:19 minutter


4) Føler du, at din partner ikke prioriterer dig og dine ønsker/behov højt nok – til fordel for alt muligt andet?

Prioritering er en af de helt store temaer, når folk kommer til mig med deres ægteskabelige udfordringer i dagligdagen.

Ofte får kvinder ikke nok opmærksomhed, og mænd får ikke nok anerkendelse.

Læs mere udførligt om vores prioriteringer i parforholdet på www.parforhold-parterapi.dk/prioritering – Om hvad der er hensigtsmæssigt at vide og gøre – hvad hvad der er uhensigtsmæssigt (som de fleste gør)

7:19 minutter


5) Hvordan kan du blive bedre til at blive forstået af din partner – og selv forstå din partners (mærkelige) adfærd og valg?

Kommunikation er svært. Det kan være MEGET svært. Især hvis man ikke har lært det ordentligt fra barnsben af.
Men selv om man ikke kan det i forvejen, kan det heldigvis læres.

Jeg har udviklet en kommunikations-teknik, som er super-effektiv. Både i parforholdet, men også alle andre steder, hvor kommunikation er vigtig.

Læs mere om den Anerkendende Selvansvarlige Dialog på www.parforhold-parterapi.dk/anerkendende-dialog

Eller se et eksempel på Dialogen med to skuespillere i min klinik:

22:43 minutter


Læs mere på denne hjemmeside om:

Gratis bog om parforhold

Online-kursus i parforhold

Webinar om parforhold

.

Scroll to top